Texels Kookboek - Duivelse kip (Ajam Sètan)

Ingrediënten
4 kippenpoten 3 el plantaardige olie 1 grote ui 3 teentjes knoflook
6 spaanse peper 1 schijfje laos ¼ l kippenbouillon 2 bladeren van citrusplant
4 el ketjap manis zout

Hulpmiddelen
braadpan snijplank koksmes staafmixer

Voorbereiding

Wrijf de stukken kip in met zout. Laat ze even liggen en dep ze daarna droog met keukenpapier.

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan, bak de stukken kip rondom bruin en neem ze uit de pan.

Pel de ui en de knoflook. Was de spaanse pepers en verwijder de pitten Maak de ui, het knoflook en de pepers fijn met een staafmixer of foodprocesser. Meng de licht gestampte laos erdoor.

Giet de olie op 1 eetlepel na uit de braadpan. Verhit de olie en fruit de uienmassa goudbruin. Voeg de kippenbouillon, de blaadjes van de citrusplant en de ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen.

Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ongeveer 40 min. gaar stoven. Schep tijdens het stoven regelmatig saus over de stukken kip en keer ze van tijd tot tijd.

Serveertip

Lekker met witte rijst.

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 1 uur
Wijntip:

Eet smakelijk !!