Texels Kookboek - Omelet met kippenlevertjes (Dadar hati ajam)

Ingrediënten
2 eieren 1 el fijngesneden selderij 2½ el zonnebloemolie zout
peper 100 gr kippenlevertjes ½ sjalot ½ kleine prei
1 spaanse peper

Hulpmiddelen
garde snijplank koksmes koekepan

Voorbereiding

Snijd de levertjes in tweeën of in drieën. Pel de sjalot en snijd hem heel fijn. Maak de prei schoon, snijd hem overlangs doormidden en was beide helften goed. Snijd ze in smalle stukjes. Was de peper en snijd of knip hem in smalle ringen.

Bereiding

Verhit 1½ eetlepel olie in een koekenpan en bak de kippenlevertjes lichtbruin. Laat de sjalot, de prei en de peper meebakken en breng de vulling op smaak met zout en peper. Laat hem zachtjes 5 min. smoren.

Breek de eieren in een schaal en klop ze los met zout en peper naar smaak, roer de selderij erdoor. Verhit ½ eetlepel olie in een koekenpan, giet de helft van de eimassa erin. Laat de omelet op een halfhoog vuur stollen, schuif in het begin met een vork het gestolde ei opzij, zodat alle ei kan stollen. Laat de omelet lichtbruin bakken. Leg de omelet op een bord, leg de vulling erop en sla hem dubbel. Bak hem nog even aan beide kanten na.

Serveertip

Soort gerecht: lunchgerecht Aantal personen: 1 persoon Bereidingstijd: ca 15 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!