Texels Kookboek - Varkensvlees in pittige ketjapsaus (Babi ketjap pedis)

Ingrediënten
500 g doorregen varkensvlees 3 uien 3 teen knoflook 4 bosuien
2 tl gemperpoeder 2 spaanse pepers ½ tl peper ½ tl nootmuskaat
zout 3 el plantaardige olie 1 dl ketjap manis

Hulpmiddelen
staafmixer braadpan snijplank schilmesje

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en het knoflook, snipper ze. Was de pepers, snijd ze in ringen. Hak de ui, knoflook, pepers, en de gemberwortel fijn met een staafmixer. Meng de peper, de nootmuskaat en zout naar smaak door de uienmassa en laat het vlees er 30 min. in marineren.

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees erin aan.

Voeg de ketjap en een scheutje water toe en laat het vlees in ca. 20 min. gaarstoven.

Serveertip

Lekker met witte rijst.

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: ca 1 uur
Wijntip:

Eet smakelijk !!