Uitreiking Waddengoud-certificaat    (augustus 2007)
Kookboekje "Koken op sien Tessels"    (november 2005)

Uitreiking Waddengoud-certificaat De overhandiging van het certificaat op zondag 19 augustus 2007.

Op zondag 19 augustus 2007 werd de jaarlijkse Texelse Lamsvleesdag gehouden op het haventerrein in Oudeschild.

Op deze dag hebben wij, Brasserie TX, het Waddengoud-certificaat uitgereikt gekregen. Met het in ontvangst nemen van dit certificaat, hebben wij ons verbonden aan het Echte Texelse lamsvlees.

Terug naar boven

Kookboekje "Koken op sien Tessels"

In november 2005 heeft de Stichting Duurzaam Texel een kookboekje uitgegeven, met de naam "Koken op sien Tessels, Texelse recepten met typische Texelse produkten".

Het kookboekje is uitgegeven naar aanleiding van een receptenwedstrijd. De winnende recepten staan allen in het boekje met de naam van de bedenker bij het recept vermeld. De overige recepten, zonder naamsvermelding, zijn algemene recepten.

In dit boekje zijn ook de 4 winnende Texelse recepten van mij opgenomen:

1) Texelse lamsham met lauwwarme kersen (voorgerecht)
2) Texelse visstoof (hoofdgerecht)
3) Jutter-perziksaus (warme saus)
4) Gefrituurd ijs in een aardbeiensoepje (nagerecht)

Het boekje is verkrijgbaar bij vele winkels, supermarkten en ambachtelijke boerderijwinkels. 

Veel van de in deze recepten gebruikte ingredienten voldoen aan het keurmerk "Echt Texels Produkt".

Terug naar boven