Texels Kookboek - Waterkerssoep à la cappuccino

Ingrediënten
1 bakje/bos waterkers 1 liter cremesoep 1/8 liter ongezoete slagroom peper uit de molen
mosterd groentebouillonblokje kerriepoeder

Hulpmiddelen
staafmixer garde/mixer beslagkom kookpan snijplank
koksmes oven/grillcombi pepermolen

Voorbereiding

Cremesoep bereiden volgens eigen recept of volgens beschrijving van verpakking.
De waterkers heel goed wassen en vervolgens fijn snijden.
De slagroom in de beslagkom doen en met mixer of garde lobbig opslaan.

Bereiding

Waterkers met staafmixer en klein beetje soep pureren, vervolgens de gepureerde waterkers bij de soep voegen en het geheel afproeven en op smaak brengen met de peper uit de molen en een beetje mosterd. Eventueel de smaak nog iets verhogen met een stukje bouillonblokje.

Je moet ervoor zorgen dat de soep niet te dik is. De soep heet maken en dan in de koppen gieten tot 1,5 cm onder de rand. Vervolgens de lobbige slagroom er heel voorzichtig op lepelen zodanig dat de slagroom op de soep blijft liggen.

Serveertip

* Altijd in een kop presenteren voor het mooiste resultaat.
* Je kunt nu eventueel een heel klein beetje kerriepoeder op de slagroom doen (kwart mespuntje) en de koppen dan onder de grill zetten en de kerrie licht laten kleuren. Doet het altijd goed bij je gasten. Let wel op dat het geheel niet verbrand, gaat namelijk nogal snel.
* Serveren met soepstengels.

Eet smakelijk !!