Texels Kookboek - Salade van gegrilde courgette en gerookte forel

Ingrediënten
2 courgettes 1 citroen olijfolie 1 zakje gemengde sla
Voor de saus:
5 el maïsolie 1 el witte wijnazijn 1 theelepel ketjap manis

Hulpmiddelen
koksmes snijplank grillpan kwastje

Voorbereiding

Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken. Smeer de plakken aan beide zijde dun in met olijfolie. Gebruik hiervoor een kwastje.
Snijd de citroen in vieren.
Meng de ingredïenten voor de slasaus door elkaar.

Bereiding

Verwarm de grillpan en grill de courgetteplakken ca. 2 minuten per kant.

Verdeel de gemengde salade over de vier borden en besprenkel deze met slasaus.
Leg op de sla de gegrilde courgetteplakken en de forelfilets. Garneer met een partje citroen. Besprenkel de forel en de courgette met enkele citroendruppels.

Serveertip

Vervang de gerookte forel door gekookte, gepelde garnalen.

Soort gerecht: Voorgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: circa 15 minuten
Wijntip: Chardonnay

Eet smakelijk !!