Texels Kookboek - Kaasfondue voor kids

Ingrediënten
500 gr lichbelegen kaas 48+ 100 gr Hollandse geitenkaas 4 dl druivensap 2 el maïzena
200 gr blauwe druif 2 appels 1 blikje abrikoos 1 blikje cocktailworstjes
1 zak chips nootmuskaat, gemalen gedroogde, versgemalen peper

Hulpmiddelen
rasp caquelon rechaud

Voorbereiding

Deze kaasfondue is een leuk idee voor kinderpartijtjes. Dus laat je kind alvast z'n vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor z'n partijtje.
Caquelon= kookpotje van aardewerk.

Bereiding

Was de druiven. Schil de appels en snijd ze instukjes. Giet de abrikozen en cocktailworstjes af. Rasp vervolgens beide soorten kaas grof.

Breng het druivensap in de caquelon aan de kook, roer geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel al roerende tot alle kaas gesmolten is. Maak de maïzena aan met een scheutje druivensap en voeg dit al roerende aan de fondue toe. Blijf roeren tot een mooi glad gebonden fondue ontstaat. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Serveertip

* Zet de kaasfondue op een rechaud met de druiven, appel, abrikozen, cocktailworstjes en chips eromheen.
* In plaats van druivensap kan je ook appelsap gebruiken.

Eet smakelijk !!