Texels Kookboek - Mosselen gestoofd

Ingrediënten
200-250 gr mosselvlees ½ ui theelepel bieslook kookroom
kruidenboter bouillon(blokje)

Hulpmiddelen
kookpannetje spatel

Voorbereiding

Ui snipperen en bieslook zeer fijn snijden.

Bereiding

Bak het mosselvlees heel licht aan in een heel klein beetje kruidenboter, voeg de ui en de bieslook toe en laat even meebakken. Voeg nu ten opzichte van de room 1/3 deel kruidenboter toe en dan 2/3 deel kookroom toevoegen. Laat het geheel aan de kook komen en voeg naar smaak wat stukjes bouillonblokje toe.

Laat op laag vuren zachtjes stoven tot de saus gaat binden. (de binding ontstaat door de reactie van de room op de kruidenboter.) Laat niet langer koken dan 6 a 7 minuten, anders wordt het mosselvlees taai. Giet de mosselen met de saus in een hoog schaaltje.

Serveertip

* Serveer dit gerecht met warm gebakken stokbrood en doop het stokbrood in de saus.

Eet smakelijk !!