Walnoten hakken.
Meng het gist met wat water. Rasp de sinaasappelschil. Meng bloem, zout, suiker, honing, gist, sinaasappelschil, eieren, water, rum en zout goed door elkaar. Kneed het mengsel echt goed door elkaar. Als je deeghaken hebt kneed je het deeg zo’n 5 minuten. Zet het deeg op een wat warme plaats circa een uur met over de schaal plastic en een vochtige theedoek.
Na een uur kan je de chocolade, rozijnen en walnoten toevoegen. Meng weer goed en doe er weer plastic over. Zet dit weer weg voor ca. 30 minuten.
Vet een tulbandvorm in en bestrooi met wat bloem. Doe het deeg in de vorm en laat nogmaals de tulbandvorm voor ca 30 minuten staan met wat plastic en een vochtige theedoek er over staan.
Bak het brood in ca. 15 minuten op 220 graden. Temper nu de warmtebron en zet deze op 190 graden en bak deze in ca. 35 minuten gaar.
Strooi er nu wat poedersuiker over heen.