Texels Kookboek - Salami-Kaasbrood

Ingrediënten
1 pak broodmix 350 ml warm water 30 gr boter 150gr kaas(geraspt of gesneden)
1 ons salami gesneden zongedroogde tomaten in olie pastasaus piccante italiaanse kruiden

Hulpmiddelen
deegkom spatel oven

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden Celcius.
Eventueel kaas in dunne reepjes snijden.

Bereiding

Smelt de boter in het warme water. Doe de broodmix samen met de gesmolten boter/water in een kom. Doe het deksel erop en ontlucht de kom: een aantal keren goed schudden, rond draaien en op en neer. Doe het deksel van de kom en meng het deeg nog even met de spatel, zorg dat het deeg in het midden op de bodem van de kom ligt.

Laat het deeg in de afgesloten kom (ook ontluchten) in een bak met warm water rijzen gedurende 15 – 20 min.

Zongedroogde tomaten in kleine stukjes snijden en samen met de italiaanse kruiden voorzichtig door het deeg mengen. Het broodblik licht invetten. De helft van het gerezen deeg op de bodem uitsmeren (gebruik steeds een natte Spatel, plakt nl. niet), de salami hierover verdelen, dan de plakjes kaas erover, dan het 2e gedeelte van het deeg. De pasta saus piccante op de bovenste laag uitsmeren en dan de geraspte kaas eroverheen strooien.

Zet het salami – kaasbrood ca 30 min in een oven van 220*C. Aan het einde van de baktijd even controleren of het brood gaar is door erop te kloppen, dit moet hol klinken.

Serveertip

Eet smakelijk !!