Texels Kookboek - Vismousse

Ingrediënten
500 gr verse zalmfilet 250 gr viscremesaus 18 gr gelatinepoeder 3½ dl slagroom
scheutje witte wijn zout peper

Hulpmiddelen
staafmixer keukenmachine kookpan spatel cakeblik/taartspringvorm

Voorbereiding

Slagroom stijfslaan en cremesaus maken.
Zalmfilet pocheren.
Taartvorm of cakevorm bekleden met plastic folie.

Bereiding

De gepocheerde zalmfilet met de cremesaus pureren.

De gelatinepoeder oplossen in een scheutje witte wijn en deze door de gepureerde zalmmassa roeren. Als de boel begint op te stijven het geheel losroeren en de opgeklopte slagroom er doorheen spatelen, op smaak brengen met zout en peper.

Storten in een cakeblik of taartvorm en laten opstijven in de koelkast

Serveertip

* Lekker als voorgerecht of bij de borrel
* Heerlijk met toast, hollandse garnalen en cocktailsaus.

Eet smakelijk !!